front

Activiteiten

Sinds 1975 is Lareco Bornem actief op het gebied van wegenbouw, waterbouw, milieutechniek, grondwerken en betonwerken. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in Vlaanderen.

Lareco Bornem is gespecialiseerd in de aanleg van haven- en industrieterreinen en grotere infrastructuurwerken. Specialisaties zijn zand-cementstabilisatie, diepdrainage en machinaal straatwerk.

Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

Diepdrainage

diepdrainage_webDiepdrainage is een systeem om tijdelijk of permanent de grondwaterstand te verlagen. De voordelen van een dergelijk drainagesysteem zijn:

  • Betere toegankelijkheid van het terrein.
  • Versnelde zetting van het terrein.
  • Verticale bemalingen zijn overbodig.
  • Een droge grondlaag geeft een betere stabiliteit.

Grondwerken

grondwerken_web

Droge grondwerken van groot grondverzet tot grondverbetering. Dit wordt uitgevoerd met een zeer modern eigen machinepark. Tevens beschikt Lareco Bornem over de technische kennis om betonietafdichtingen te plaatsen en grondverbeteringen met kalk uit te voeren.

Riolering

Riolering_web

Rioleringen in gewapend en ongewapend beton, PVC en PE in alle mogelijke diameters. Met behulp van rioollasers waarborgen we een goede ligging en een perfecte aanleghoogte.

Stabilisatietechnieken
stabilisatie_web

Zand-cementstabilisatie: de cementspreider wordt gevolgd door de frees die cement en zand vermengt.

Zand-cementstabilisatie

Zand-cementstabilisatie is een fundering die gemaakt wordt door ter plaatse het zand met cement te vermengen. De voordelen van deze techniek zijn

  • Grotere draagkracht dan traditionele ongebonden funderingen.
  • Langere levensduur.
  • Milieuvriendelijk.
  • Uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding.

Grondverbetering

Betonwerken

betonwerken-web

Uitvoering in beton van funderingen, keermuren, skimmers, waterbouwkundige constructies en weegbruggen. Voor deze werken beschikken wij over een eigen systeembekisting.

Verharding

Verharding_web

Verhardingen in betonstraatstenen, zowel handmatig als machinaal geplaatst, en asfalt of beton. Dit zowel op gebonden funderingen (onze specialiteit zand-cementstabilisatie) als ongebonden funderingen (steenslag, gebroken beton, etc.). We beschikken over 6 machines voor de machinale plaatsing van betonstraatstenen.

Bodemsanering

Bodemsanering_web

Lareco-Bornem heeft de specialistische apparatuur en de ervaring die noodzakelijk is voor het begeleiden van milieutechnische projecten.

Onderhoud en infrastructuur

Onderhoudinfrastructuur_web

Overal en altijd biedt Lareco Bornem de service om allerhande reparatiewerken uit te voeren.

Waterzuiveringsinstallaties

waterzuivering_web

Aanleg van kleinschalige waterzuiveringsinstallaties van A tot Z.

Elektromechanica

elektromechanica-web

Referentieproject: Aquafin Merksem.

Laatste nieuws

test2

test2

hgsdnh ,t ,ht ,t ,htjt ,hthy;kt, hf ,f

Lees meerLees meer
Testbericht 3

Testbericht 3

Omnis consectetur, mollit, commodo fugit ipsa, conubia, aliquam, excepturi tenetur cupidatat...

Lees meerLees meer

Impedit nam aenean laoreet eget voluptate, erat parturient nulla dapibus exercitation hac esse qui rhoncus iusto quibusdam, mauris potenti class. Impedit nam aenean laoreet eget voluptate, erat parturient nulla dapibus exercitation hac esse qui rhoncus iusto quibusdam, mauris potenti class.

Eric Hoefmans

Nulla excepteur ipsum donec turpis erat, at, debitis inceptos esse, earum enim phasellus ratione lorem? Dignissimos feugiat accusamus, dis earum.

Hans Zuidema

Het duikhoofd van de Hedwige Polder, laat zich zeer positief uit over de nauwkeurigheid van de infrastructuurwerken van Lareco.

Bert Haanstra